fizika korrepetálás, matek korrepetálás

A bukás megelőzése is könnyedén lehetséges korrepetálással!

Print Friendly, PDF & Email

Fizika és matematika korrepetáláson való részvétellel még a bukás is megelőzhető, és, ha rossz a helyzet, még van idő cselekedni!

Sajnos nem ritka, hogy egy-egy diák ugyan alapvetően jól – de legalábbis középszinten – teljesít az iskolai tantárgyakból, ám bizonyos területeken egyszerűen nem tudja behozni a lemaradását, és bukásra áll. Jellemzően a reáltárgyak mennek nehezebben, bár természetesen ellenpélda is létezik, hiszen akinek tehetsége van a matematika megértéséhez, az többnyire nem szeret évszámokat magolni, és még hosszasan sorolhatnánk a példákat.

A probléma súlyos, hiszen akár évismétléssel is járhat, az pedig jelentősen visszavetheti a tanulási kedvet, sőt, akár a későbbi, felnőtt életre is komoly hatást gyakorolhat. Fontos tehát a bukás megelőzése, és szerencsére nem is lehetetlen, hiszen mindössze korrepetálásra van szükség hozzá azokból a tantárgyakból, amelyekben a gyermek rosszul teljesít.

A matematika és fizika korrepetálás során igyekszem gyermekét nem csupán felkészíteni az év végi hajrára, de megértetni vele azokat az alapelveket is, amelyek mentén haladva a későbbiekben egyszerűbbé válik számára a reál tantárgyak megértése. Mivel fizika-matematika szakos magántanárként dolgozom, nem csak értem, de kifejezetten szeretem is e két tantárgyat, és ezt gyermekénél is el tudom érni.

A fizika és matek korrepetálás során felmérem gyermeke tudásszintjét, megkeresem a “gyenge pontokat”, majd ezekből kiindulva átveszem vele azokat a témaköröket, amelyek akadályozzák a haladásban. Ezt követően felkészítem rá, hogy hogyan tudja kijavítani az év végi érdemjegyét, illetve a gyakorlásra is fordítok időt, hogy magabiztosan vehesse az elé gördített akadályokat.

Válassza Ön is a matematika és fizika korrepetálást, és kerülje el a bukásnak még a lehetőségét is! Amennyiben felkeltettem az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a matek és fizika korrepetálással kapcsolatban, illetve, ha szeretné megelőzni gyermeke bukását, forduljon hozzám bizalommal megadott elérhetőségeim egyikén!

Lipovszky Matek - Fizika