matematika korrepetálás

Matematika és fizika korrepetálás, hogy jól sikerüljön az érettségi

Print Friendly, PDF & Email

Fizika és matematika korrepetálásra sok diáknak szüksége van, de a megmérettetések előtt még annak is előnyére válik a különóra, aki érti a tananyagot. 

A diákok életében folyamatosak a számonkérések és a kisebb-nagyobb megmérettetések, de az biztos, hogy a középiskolai felvételit és az érettségit a lehető legkomolyabban kell venni. Szerencsére most még van idő felkészülni, ám annak, aki biztosra szeretne menni, érdemes már most korrepetálásra járnia. 

A diákok nagy részének főleg a reál tantárgyak jelentenek problémát, mint a matematika és a fizika. Tény, hogy ezeket nem lehet anélkül megtanulni, hogy megértené az ember az összefüggéseket, ezért, ha a diák picit is bizonytalan, akkor érdemes élni a matematika és fizika korrepetálás lehetőségével.

A különóra során célzottan lehet átbeszélni a problémát okozó területeket, és a gyermek a tanárral közösen olyan feladatokat oldhat meg, amelyek jellemzően megjelennek a középiskolai felvételin vagy az érettségin. Bizonyos esetekben elég lehet néhány alkalom is, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a legjobb, ha a diák az év során folyamatosan tudja tartani a tempót a többiekkel

A matematikában és a fizikában sajnos sok terület épül egymásra, az egyik megértése nélkül a másik sem fog menni. Ha a gyermek folyamatosan jár korrepetálásra, akkor ilyen nem fordulhat elő, és mindvégig felkészült lesz a dolgozatokra és a tavaszi felvételire vagy érettségire is. 

Fontos azonban, hogy olyan tanárt találjon gyermeke számára, aki érthetően magyaráz, türelmes és minden felmerülő kérdésre válaszol az óra során. A jó tanár észreveszi, hogy mi okoz problémát, így arra a területre nagyobb hangsúlyt fektet, több gyakorló feladatot ad azzal kapcsolatban. 

Matematika – fizika szakos magántanárként számomra a legfontosabb cél, hogy a hozzám járó diákok megértsék és megszeressék ezeket a tárgyakat. Óráimat online tartom, így rendkívül rugalmas lehetőséget biztosítok, ami bárhonnan igénybe vehető. 

Amennyiben Ön is szeretné, ha gyermeke korrepetálásra járna a reál tantárgyakból, forduljon hozzám bizalommal, nagy tapasztalattal állok rendelkezésére! 

Lipovszky Matek - Fizika