tehetséggondozás

Érdemjegy javítástól a tehetséggondozásig: velem sikerül a cél

Diáknak lenni nem egyszerű. Az érdemjegy javításban és egyéb célok elérésében nem szégyen magántanári segítséget kérni.

A legtöbb diáknak a reál tárgyak jelentik a legfőbb kudarc forrást és a tanulmányi átlaguk lerontóját. A matematika, a fizika olyan tantárgyak, amikből a leggyakrabban vesznek igénybe korrepetálást. A korrepetálást elsősorban az érdemjegy javításhoz igénylik a diákok.

Az érdemjegyeken javítani az első lépés ahhoz, hogy a diák a jövőben jobban boldoguljon. Egy felvételinek is magabiztosabban indulhat neki vagy egy vizsgát is sokkal eredményesebben tud letenni. Azok a diákok, akik viszont jó érzékkel rendelkeznek a reál tárgyak tanulásához, szintén dolgozhatnak együtt korrepetitorral. Ezt hívjuk tehetséggondozásnak.

Matematika vagy a fizika vagy jelenti a kihívást a diáknak? Tapasztalt tanárként mindegyikben tudok segíteni. Legyen szó érdemjegy javításról, tehetséggondozásról vagy éppen középiskolai felvételire való felkészítésről, a hatékony munkámra számíthatnak a diákok.

Az aktuális igénytől függően és a diákok tudásszintjéhez igazítva tartok korrepetálást és felkészítést online. Egy minden figyelmét a diáknak szentelő magántanár mellett a matematika vagy a fizika sem  marad örök rejtély. Sajnos a tantermi oktatásban nincs lehetőség arra, hogy minden diákkal külön foglalkozzanak. Mindenkinek a tanár egyszeri előadása alapján kell a tananyagot megérteni és alkalmazni a megoldandó feladatoknál.

A túl gyors, felületes magyarázat, a rendelkezésre álló kevés idő oda vezet, hogy az osztályban nagyon eltérő tanulmányi eredmények születnek. Itt lép elő a korrepetáló tanár, aki felé az az elvárás, hogy zárkóztassa fel a lemaradt tanulókat.

A gyerekeknek több okból lehet szüksége magántanárra, kinek azért, mert le van maradva, kinek azért, mert a többiek vannak lemaradva hozzá képest. A vizsgák, a felvételik és a tanulói átlagok is megkövetelik a szorgalmat, a felkészültséget és mindenekelőtt a jó tanárt. Az online magánóráimon minden tanulónak segítek a saját célját elérni.

Lipovszky Matek - Fizika