középiskolai felvételire való felkészítés

Középiskolai felvételire való felkészítés: időben kell a segítség

Print Friendly, PDF & Email

Matematika, fizika korrepetálás az általános tudás fejlesztéséért, sikeres felvételiért. Gyermeke a saját érdekében ne hagyja a végére a gyakorlást!

Vannak olyan diákok, akiknek igencsak meggyűlik a bajuk a matematika, fizika tantárgyakkal. A nem megfelelő érdemjegyek a szülőknek, diákoknak egyaránt kényelmetlenséget okoznak. Sajnos egyes tanulók elkövetik azt a hibát, hogy nem nagyon járnak általános korrepetálásra, egyedül foglalkoznak a különböző tananyagokkal. Gyakran már csak a végén, a középiskolai felvételi előtt fordulnak magántanárhoz, abban reménykedve, hogy majd így fel tudnak zárkózni.

Az utolsó pillanatra hagyott gyakorlásból, felkészülésből sajnos nem igazán születhet pozitív eredmény. A matematika és fizika korrepetálásra célszerű minél hamarabb, legalább már a felvételi évét megelőzően járni, ugyanis így számos kényelmetlenségtől, kudarctól kímélhetik meg magukat a diákok.

Stresszmentes tanulás

Ha a diák inkább a 8. évfolyamban kezd el foglalkozni komolyabban a gyakorlással, az elsősorban óriási mentális teherrel járhat. Az utolsó év minden szempontból fontos a tanulók számára, rengeteg mindennel kell foglalkozni, nemcsak a tanulással. Terhekkel, állandó idegeskedés mellett nem igazán lehet koncentrálni a tanulásra, általános korrepetálásra, a középiskolai felvételire való felkészítéshez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, nyugodt állapot.

Biztos alapokon nyugvó tudás

A biztos, használható tudásra óriási szükség van a dolgozatoknál, felvételiknél. Ezt a tanulók csak úgy tudják elérni, ha már hosszabb ideje járnak fizika vagy matematika korrepetálásra. Ez idő alatt lehet többet is foglalkozni a nehézséget okozó tananyag részekkel, így mire elérkezik a 8. év, addigra már kellően sikerülhet mindennel megismerkedni.

Mindenre fel lehet készülni

Nagyon sok diák panaszkodik arra, hogy a középiskolai felvételin kifogtak rajtuk adott feladattípusok, mert nem tudták azokat elég hatékonyan begyakorolni. Ezért is fontos, hogy a diákok komolyan vegyék a felkészülést és azt, hogy időben kell lépniük a jó érdemjegyekért, sikeres felvételiért.

Ha bővebb információkra lenne szüksége az általános korrepetálásról, felkészítésről, keressen bizalommal az elérhetőségeimen!

Lipovszky Matek - Fizika